Nieuwsberichten

 
31 januari 2019

PlaceForBizz Eindhoven vervangt LED scherm


Eind 2018 heeft CDNext het LED scherm bij PlaceForBizz in Eindhoven vervangen. De reden van de vervanging was dat de oude ledschermen te warm werden, waardoor de behuizing niet meer optimaal koelde. Outdoor LED displays moeten veel licht produceren om zichtbaar te blijven ook bij directe lichtinval.

Vaak wordt voor een outdoor scherm minimaal 5000 NIT aangehouden, omdat het zonlicht hier op aarde nog ongeveer 4000 NIT is. (NIT is de lichtsterkte in candela per vierkante meter).  

De techniek in LED schermen heeft het laatste decennia niet stilgestaan. De huidige schermen genereren aanzienlijk minder warmte bij vaak een nog hogere lichtopbrengst. Daarnaast zijn de LED panelen tegenwoordig anders opgebouwd. De warmte in de displays wordt sneller afgevoerd.

De LED schermen zijn gemonteerd in de bestaande behuizing die nog prima voldoet en hebben een pixel pitch van 8 mm. Voor deze scherm nauwkeurigheid is gekozen omdat de kijkafstand meer dan 8 meter is. Globaal kan men stellen dat voor outdoor LED displays de ideale kijkafstand in meter gelijk is aan de dot-pitch in millimeter. Hoe kleiner de pixel pitch, des te scherper wordt het beeld. Maar een veel kleinere pixel pitch maakt een scherm ook onnodig veel duurder en schiet zijn doel in de beoogde situatie dan snel voorbij.
In vergelijking t.o.v. je beeldscherm van je PC: een dot-pitch van 0,28 mm is een standaardwaarde voor een gemiddeld PC beeldscherm. Professionele schermen kunnen een dot-pitch hebben van 0,26 mm of 0,25 mm. Sommige hebben zelfs 0,22 mm pixel pitch.

Op het display worden de logo's van de huurders van PlaceForBizz getoond. Er is gekozen voor stilstaande maar wisselende beelden. Bewegende beelden kunnen het langsrijdende verkeer namelijk afleiden.

De netto afmetingen van het scherm zijn 192 x 192 cm. Van ’s morgens 6 uur tot ’s avonds 12 uur worden de logo’s getoond. De klant heeft er voor gekozen het LED scherm ’s nachts uit te zetten.

PlaceForBizz heeft gekozen voor CDNext omdat we sneller kunnen acteren bij eventuele technische vragen of problemen. We importeren de LED schermen rechtstreeks vanuit China bij fabrikanten die een Europees kantoor hebben. De communicatielijnen zijn daardoor korter en daarmee is een oplossing altijd dichtbij. CDNext heeft door zijn jarenlange ervaring in LED schermen altijd het juiste advies.

PlaceForBizz Eindhoven vervangt LED scherm