LCD Schermen

Een LCD (liquid crystal display) is een plat beeldscherm met een laag energieverbruik. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt om te gebruiken in platte elektronische apparatuur of in draagbare apparaten die een batterij met beperkte capaciteit hebben. Bron; Wikipedia

Iedereen is tegenwoordig bekend met de mogelijkheden van LCD schermen. De meeste TV’s van tegenwoordig zijn gebaseerd op LCD technologie en afhankelijk van de gekozen lichtbron worden ze LCD of LED genoemd.
Vaak horen wij dat een ‘gewone tv’ veel goedkoper is dan een professionele. Klopt. Dat is ook zo, echter er wordt vaak vergeten dat een TV thuis normaliter niet de hele dag aanstaat en een gemiddelde levensduur heeft van 3 tot 4 jaar, terwijl zijn professionele broer de hele dag kan aanstaan en er een heeft van 6 tot 7 jaar.

LCD schermen hebben geen last van het fenomeen inbranden. Wat in sommige gevallen wel voorkomt, is het zogenaamde Image Persistance. Het effect ziet er uit als inbranden maar is slechts van tijdelijke aard. De mate waarin dit verschijnsel optreedt, verschilt per merk en type display. De meeste panelen hebben er nauwelijks tot geen last van, sommige juist wat meer. CDNext levert hoogwaardige LCD schermen waar dit verschijnsel niet of nauwelijks optreedt.

totem lcd

Zogenaamde 'totem' met 55 inch LCD beeldscherm in 'portrait'

 

Onze LCD schermen hebben diverse afmetingen van 65 inch tot 85 inch voor diverse toepassingen. De beeldschermen kunnen zowel in ‘landscape’ als ‘portrait’ worden opgehangen of neergezet. De beeldschermen zijn los te huur voor montage tegen de wand, op een statief of een complete videowall voor bijvoorbeeld een beurs. Hierbij worden verschillende displays aan elkaar gekoppeld, waarbij u zelf het uiteindelijke formaat bepaalt. Aan u de keuze! CDNext heeft een groot assortiment aan beugels en standaarden om alles op te monteren. Desgewenst kan CDNext ook de content voor u verzorgen.

 

LCD winkelcentrum

 

De LCD schermen die wij in ons assortiment hebben zijn voor professioneel gebruik en kunnen als “stand-alone” worden gebruikt maar ook als videowall. Het grote verschil tussen LCD TV’s, LCD monitoren en professionele schermen zit hem in het feit dat professionele LCD schermen beter geschikt zijn voor intensief gebruik, hoogwaardige componenten bevatten en een betere koeling hebben. Daarnaast hebben ze meestal veel meer aansluitingen en zijn ze beter via controle systemen te bedienen. De meeste monitoren zijn ook vandalisme proof, al kan natuurlijk alles kapot, en voorzien van een slimme beveiliging. Ze zijn prima te gebruiken in een ontvangsthal of bedrijfsrestaurant. Ook voor gebruik in een vergaderruimte of een wachtkamer en presentatieruimtes zijn ze uitermate geschikt. Natuurlijk ook in full hd.

 

 

65 inch LCD

65 inch beeldscherm te gebruiken als landscape of portrait

 

LCD schermen voor buitengebruik

 

Er zijn ook LCD schermen die een dusdanig hoge lichtopbrengst hebben dat ze buiten gebruikt kunnen worden. Mede dankzij een speciale behuizing kunnen deze displays ook voor diverse buitentoepassingen worden ingezet. Bijvoorbeeld voor informatieborden op plaatsen met veel voetgangersverkeer. Het voordeel van LCD schermen t.o.v. LED schermen is, dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met de pixel pitch, in de regel is de kijkafstand namelijk klein (minder dan 2 meter). Een LCD scherm is dan vaak meer geschikt, ook omdat deze een lagere aanschafprijs hebben dan LED schermen.

Het grote voordeel van een led scherm (led wall) is dat deze een nog hogere lichtopbrengst kan hebben dan een LCD scherm. Bij buiten gebruik van het scherm op grote kijkafstand en op een plek met veel invallend licht zal een LED display dan vaak beter zichtbaar zijn. Daarnaast is een led paneel een groot vlak zonder naden, terwijl een wand opgebouwd uit LCD panelen wel naden heeft.

 

Videowall

Voordeel is dan weer dat LCD schermen relatief weinig stroom verbruiken. Ze kunnen dan ook gebruikt worden voor een opstelling zonder vaste elektriciteitsaansluiting. De content wordt middels een usb stick overgezet op het scherm en kan desgewenst elk moment van de dag worden gewijzigd. Ideaal als je wilt inspelen op actuele gebeurtenissen. De op de foto getoonde opstelling is helaas ook zeer gewild bij het dievengilde dus het statief moet worden verankerd met de vloer middels bijvoorbeeld een ketting.

 

LCD buiten

 

Op deze pagina ziet u een aantal mogelijkheden, aarzel niet om met ons contact op te nemen voor meer informatie. Ook over de overige informatie op onze website.

Wij volgen alle trends en nieuwe ontwikkelingen op de voet. 4K displays en 8K ultra HD panelen (beschikt over maar liefst 7680 x 4320 pixels, wat kleine kijkafstanden ook mogelijk maakt), maar ook touchscreens en transparante LCD schermen. Allemaal trends voor de (nabije) toekomst voor bijvoorbeeld etalages of de voorruit van ook uw auto.

CDNext is dé partner op het gebied van professionele LCD schermen. Zowel voor binnen als buiten en ook voor de verhuur en lease.

 

Informatie?

Hebben wij uw interesse gewekt? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

 

 

 

 

Buiten LCD Schermen

LCD schermen voor buiten gebruik

 

Interactieve schermen LCD

Interactieve schermen

laatste nieuws

laatste nieuws

Wilt u meer weten over de
omtwikkeling van LCD- en
LED-Schermen?

Meer nieuws...
LED-Schermen

LED schermen

LED-schermen beschik-
baar voor alle ruimte en
zelfs voor buiten. 

Meer info...
contact

contact

Meer weten over onze
diensten? Of nieuwsgierig
naar de mogelijkheden?

Neem contact op...